انواع مختلف تومور نخاعی گردن | بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان | دکتر هادی ملاعباسی

بررسی انواع مختلف تومور نخاعی گردن

تومورهای نخاعی یکی از خطرناک‌ترین اختلالات مربوط به دستگاه عصبی هستند. این تومورها بر روی نخاع یا ستون فقرات ایجاد می‌شوند و با رشدشان به اعصاب نخاعی فشار وارد می‌کنند. فشار بر روی نخاع و ریشه‌های آن باعث بروز اختلالات و مشکلات عصبی می‌گردد که گاها خطرات جبران‎ناپذیری چون فلج شدن کل بدن را به دنبال دارد. تومورها انواع مختلفی دارند و بر اساس خوش‌خیم یا بدخیم بودنشان، علائم متفاوتی را از خود بروز داده و مشکلاتی را برای فرد مبتلا ایجاد می‌کنند. در این مطلب از سایت دکتر هادی ملاعباسی، بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان انواع مختلف تومور نخاعی گردن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. تومورهای نخاعی گردن بر اساس محل قرارگیری‌شان به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

تومور استخوان

تومور استخوان، همان‌طور که از نامش پیداست، بر روی استخوان‌های ستون مهره‌ها یا بافت‌های اطراف آن ایجاد می‌شود. این نوع تومورها به دو دسته تومورهای اولیه و تومورهای ثانویه طبقه‌بندی می‌شوند.

تومورهای اولیه

منشا تومورهای اولیه قسمت استخوانی، بافت یا دیسک ستون فقرات می‌باشد. این نوع تومورها معمولا غیرسرطانی هستند و به کندی رشد می‌کنند، اما در برخی موارد نیز می‌توانند برای بیمار خطرات جدی داشته باشند. از جمله شایع‌ترین تومورهای اولیه می‌توان به استئوما، استئوبلاستوما، کوردوما، سارکوم استئوژنیک، کندروسارکوم و سارکوم اوینگینگ اشاره کرد.

روش های تشخیص و درمان تومور نخاعی گردن | بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان | دکتر هادی ملاعباسی

تومورهای ثانویه

تومورهای ثانویه یا متاستاتیک، تومورهایی هستند که در بخش‌های دیگر بدن ایجاد شده و پس از گسترش به ستون مهره‌ها می‌رسند. این انتقال معمولا از طریق جریان خون صورت می‌گیرد. سرطان‌های ریه، سینه یا پروستات از جمله مواردی هستند که می‌توانند باعث ایجاد تومور ثانویه شوند. این نوع تومورها تهاجمی‌تر بوده و رشد سریع‌تری دارند. از این رو، در کنار جراحی از شیمی‌درمانی و پرتودرمانی نیز برای بیمار استفاده می‌شود.

تومورهای اکسترادورال

اکسترادورال، تومورهایی هستند که در داخل ستون مهره‌ها و در کانال نخاعی رشد می‌کنند، اما خارج از نخاع و ریشه‌های عصبی آن قرار دارند. این تومورها معمولا خوش‌خیم هستند و با سرعت کمتری رشد می‌کنند. از جمله تومورهای اکسترادورال می‌توان به مننژیوما، شوانوماها و نوروفیبروماها اشاره کرد. تومور مننژیوما از جمله شایع‌ترین تومورهای اکسترادورال می‌باشد که اغلب در زنان میانسال و سالخورده ایجاد می‌شود. شوانوماها و نوروفیبروماها نیز از جمله تومورهای غلاف عصبی هستند که از ریشه‌های عصبی خارج شده از نخاع ایجاد می‌شوند.

تومورهای اینترادورال

اینترادورال، تومورهایی هستند که درون نخاع ایجاد می‌شوند و به نخاع و ریشه‌های عصبی آن آسیب می‌رسانند. از این رو، عوارض خطرناکی برای بیمار داشته و ممکن است باعث بی‌حسی اندام‌ها یا حتی فلج شدن کامل بیمار شوند. آپاندیموما، آستروسیتوما و آنژبلاستوما در این دسته از تومورها قرار دارند.

صفحه اینستاگرام دکتر هادی ملاعباسی بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان


مطالب پیشنهادی جهت مطالعه بیشتر:

روش‌های جراحی عصب مچ دست

جراحی های مختلف برای تنگی کانال نخاعی

نکات مراقبتی پس از جراحی دیسک کمر

دیدگاه خود را بنویسید